Foglalás
Bezár

Ős-Dráva Látogatóközpont (Szaporca)

Az Ős-Dráva Látogatóközpont részét képező három tanösvényen a látogatók élményekkel és ismeretekkel gazdagodva fedezhetik fel a Dráva természeti értékeit, a hagyományos gazdálkodás világát, valamint az Ős-Dráva programot.

Az Ormánság területén, Szaporca település közelében elhelyezkedő Ős - Dráva Látogatóközpont a Duna-Dráva Nemzeti Park területe és a Dráva folyó bemutatása mellett nagy hangsúlyt fektet az ormánsági élet, a tradicionális gazdálkodási formák, a hagyományok nagyközönséggel való megismertetésére, valamint a természetvédelmi, gazdálkodási, tájhasználati problémákra való figyelemfelkeltésre.
A látogatóközpont főépületében található a térség természeti és kultúrtörténeti értékeit, hagyományait felvonultató kiállítás. A természet mellett az ormánsági néprajz bemutatásának is fontos szerep jut. A főépülettől távolabb a térségre egykor jellemző régi magyar háziállatokat bemutató majort alakítottak ki. Az interaktív elemekkel gazdagított tanösvényekre változatos programokat is kialakítottak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, melyek között szerepel a Dráva-menti madárvilág megismerése, madárgyűrűzés, természetfotózás lessátorból és épített fotóslesből. Lehetőség nyílik gyalogos-, kenu-, kerékpártúrák szervezésére is, ahol szakvezető mutatja be a felkeresett vadregényes tájat.