Foglalás
Bezár

Harkányfürdő

A Harkányi Gyógyfürdő hazánk egyik legismertebb fürdőjének számít. Különlegesen napos, déli mikroklímája kiegészíti az itt feltörő kénes gyógyvíz jótékony hatását, mely elsősorban mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában nyújt kézzel fogható eredményeket.

A harkányi gyógyvíz kéntartalma elősegíti a porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülését, pótlását. Egy-egy harkányi fürdőkúrával Ön is valós regenerálódást, megkönnyebbülést érhet el.

Baranya megye kiemelt turisztikai célpontja a Villányi-hegység lábánál fekszik, története a 19.század elejére nyúlik vissza. Akkoriban csapoltatta le a gyógyfürdő területén található mocsarat Gróf Batthyány Antal. A legenda szerint a környébeliek elkezdték reumás végtajaikat a mocsárban pihentetni és tapasztalták, hogy a fájdalom megszűnt. A csoda híre gyorsan terjedt. A gyógyvízben rejlő lehetőségeket felismerve építette meg a fürdőt a Batthyány család.

Keresse fürdőbelépőt tartalmazó szállásajánlatainkat!

A harkányi gyógyvíz ritka módon csupán 50-70 méteres mélységből tör fel a felszínre, átlagosan 62 °C hőmérséklettel. Ásványi anyag tartalma literenként több mint 1000 mg. Gyógyászati szempontból legjelentősebb ásványi anyaga a karbonil-szulfid, mely vegyületet e gyógyvíz elemzésekor fedeztek fel a kémikusok. A vegyület a medencék vizében - nyomás alól kiszabadulva - azonnal bomlani kezd, átalakul kénhidrogén-gázzá, amely jellegzetes szagát adja. Bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik a szervezetbe.