Foglalás
Bezár

Wellness

2019-ben nyitott meg a fürdő épületének földszintjén a Szaunavilág, bővítve a Harkányi Gyógyfürdő szolgáltatásainak körét: jakuzzi, tepidárium, gőzkabin, finn szaunák, infraszauna, csobbanó medence és Kneipp-medencék várják a frissülni vágyókat egész évben.

Szaunavilág üzemrend:

  • Hétfő- kedd: fürdőruhás övezet
  • Szerda-vasárnap: fürdőruhamentes övezet
  • Fürdőlepedő vagy szaunalepedő használata kötelező!
  • Tilos a hangoskodás, a fényképezőgép és a telefon bevitele!

Pezsgőmedence, jakuzzi: A 32-33 C°-os vízzel feltöltött medence minden korosztály számára igazi élményt nyújt. A medencékben elhelyezett fúvókák a test minden pontját masszírozzák.

Finn szauna: Az egyik legősibb szauna típus, amelyben a kabin levegőjét felhevített kövekkel melegítik fel, a magas páratartalmat pedig a forró kövek locsolásával érik el. A finn szaunában a 75-110 fokot is elérheti a hőmérséklet, ami erősen megdolgoztatja a szívünket és a keringési rendszerünket. Tágítja az ereket, javítja a vérkeringést az izmokban és a bőrben. A fokozott izzadásnak köszönhetően gyorsítja a salakanyagok távozását, ezzel is javítva a szervezet védekező képességét. A Fürdő hétvégi szaunafelöntései, testápoló programjai külön szaunajegy vásárlásával vehetők igénybe.

Infraszauna: Az infraszaunák az infravörös sugárzást felhasználva segítenek szervezetünk méregtelenítésében. A kabinban a finn szaunához képest jóval alacsonyabb, 50-60 fok közötti hőmérsékletre melegszik fel a levegő. Az infrasugarak a bőr alá hatolnak, így az izmokban, ízületekben, szövetekben fejtik ki hatásukat a napsugárzáshoz hasonlóan. Előnye, hogy az alacsonyabb hőmérsékletnek köszönhetően azok is használhatják, akik számára - egészségi állapotuk miatt - a hagyományos finn szauna túl megterhelő lenne.

Gőzkabin: A gőzfürdő modern megfelelője. A gőzkabinban az optimális hőmérséklet körülbelül 40-50 fok, ez a tartomány rendkívül kellemes a szervezetünk számára. Segít felpuhítani a bőrt és kitágítani a pórusokat, így a verejtékkel együtt könnyebben távoznak a salakanyagok. A gőz belélegzése is jótékony hatású: csökkenti a megfázásos betegségek tüneteit, feloldva a légutak nyálkahártyáinak hurutját. A forró gőz segíti a relaxációt, a pihentető ellazulást. A gőzkabin ideális a peelinges-bőrápoló programokhoz is.

Tepidárium: Már a rómaiak is szívesen használták a tepidáriumot, amelynek a neve "langyos melegedőt" jelent. A tepidáriumban a csempével burkolt falakat, padlót, kőpadokat fűtjük fel, így a levegő körülbelül 37-39 Celsius-fokos lesz, és nem terheli meg a szervezetet a fokozott izzadás, ráadásul kellemes stresszoldó, nyugtató hatása is van.

Hideg és meleg Kneipp-medencék: Különleges hideg-meleg vizes váltófürdő, amelynek rendszeres használata javítja az anyagcsere-folyamatokat, de keringési zavarok, feszült izmok és kimerültség esetén is rendkívül hasznos. A Kneipp-medencék alján legömbölyített felületű kövek találhatók, melyek lágyan masszírozzák a talpat és javítják a vérkeringést. A 12-18 fokos, hideg vizes medence használata után egy kellemesen meleg vizes medencébe kell átlépni (34-36 fok). A Kneipp-taposó rendszeres használata megelőzi a gyulladásokat, erősíti az immunrendszert.

Merülő medence: A szaunázás vagy a gőzkabin használata utáni hideg felfrissülésre szolgál. A kisméretű medencében a víz hőmérséklete általában 12-18 fok.